Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, ali može se dogoditi da želite deaktivirati svoj profil iz različitih razloga, poput potrebe za odmorom od društvenih mreža ili za zaštitu svoje privatnosti. Bez obzira na razlog, deaktivacija vašeg Facebook profila je vrlo jednostavan proces. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako to učiniti.

Korak 1: Prijavite se u svoj račun na Facebooku

Prvo što trebate učiniti je prijaviti se u svoj račun na Facebooku. To možete učiniti na svom računalu, mobilnom telefonu ili tabletu. Kada se prijavite, pronađite padajući izbornik na vrhu desne strane zaslona i kliknite na “Postavke”.

Korak 2: Odaberite opciju “Vaše informacije na Facebooku”

Kada se otvori stranica Postavke, kliknite na opciju “Vaše informacije na Facebooku” koja se nalazi u lijevom izborniku.

Korak 3: Deaktivirajte svoj profil

Na ovoj stranici pronaći ćete opciju “Deaktivacija i brisanje”. Kliknite na nju, a zatim odaberite “Deaktivacija računa”. Nakon toga, slijedite upute na zaslonu kako biste dovršili proces deaktivacije svog profila.

Važno je napomenuti da kada deaktivirate svoj profil, vaši će se podaci i dalje čuvati na Facebooku. Međutim, vaši će se podaci učiniti nedostupnima drugim korisnicima, a vaš će se profil neće pojavljivati u pretragama.

Korak 4: Odlučite hoćete li ponovno aktivirati svoj profil

Ako se odlučite ponovno aktivirati svoj profil u budućnosti, jednostavno se prijavite u svoj račun na Facebooku koristeći svoje uobičajene prijavne podatke. Vaš će se profil vratiti u isto stanje u kojem je bio prije deaktivacije.

Zaključak

Deaktivacija vašeg Facebook profila je jednostavan proces koji vam omogućuje da privremeno uklonite svoj profil s društvene mreže. Slijedite korake koje smo opisali u ovom vodiču kako biste sigurno deaktivirali svoj profil. Ako se odlučite ponovno aktivirati svoj profil, sve vaše informacije i postavke bit će sačuvane i bit ćete u mogućnosti koristiti svoj profil kao i prije deaktivacije.