KLIJENT

NEKROS


Internetski portal Nekros.info, specijaliziran za obavijesti o smrti i posljednje pozdrave pokojnima. Sadrži veliku bazu podataka o umrlima na području EX-YU kao i najveću baza groblja.

GEOINFORMACIJSKI SUSTAV GROBLJA

APLIKACIJA


Nekros - Geoinformacijski sustav groblja nastao je u sklopu Nekros web aplikacije. GIS, koji inače ima jako široko područje primjene, u ovom primjeru usmjeren je na grobnice kao glavni entitet zajedno s podacima o umrlima.

Velika baza podataka koja sadrži lokacije preko 10 000 groblja u regiji iskorištena je kao početna točka GIS sustava. Za pojedino groblje obavljeno je snimanje područja dronom iz zraka, na temelju čega se vršila vektorizacija svake pojedine grobnice.

Kao jedinstveni podatak uzet je identifikator grobnice dostavljen od strane naručitelja kojim se koristilo kao točkom povezivanja između GIS modula i Nekros aplikacije.

GIS modul izrađen je pomoću ESRI JavaScript API-a čime je učitan sloj grobnica pohranjen na ESRI web serveru, postavljena temeljna karta te obrađene funkcionalnosti poput pregleda umrlih klikom na grobnicu, navođenje do grobnice i mnoge druge funkcionalnosti kao temelj svakog geoinformacijskog sustava.

Svaka grobnica sadrži podatke o vlasniku grobnice, pripadajućom slikom grobnice te svim pokopanima u grobnici. Polje za pretraživanje omogućava jednostavnu i preciznu pretragu umrlih gdje kao rezultat pretrage se dobije tablica s osnovnim podacima o umrlima s poveznicom koja vodi na profil umrlog ili pak mogućnost naglašavanja grobnice na karti kako bi se jasno uočilo gdje je umrli pokopan.

Ukoliko Vam treba izrada web stranice, web shopa, aplikacije, vizualnog identiteta ili vođenje društvenih mreža kontaktirajte nas klikom na ovaj link ili button.